همشهری آنلاین_ فاطمه عسگرینیا:رنگآمیزی خانههای خیابان امید نخستین حرکتی است که میتوان آن را به فال نیک گرفت و میتواند الگوی مناسبی برای سایر مناطق و محلهها باشد.
منطقه ۱۲ شاید نخستین منطقه در پایتخت است که طرح لکههای رنگی در آن اجرا میشود. رئیس اداره زیباسازی شهرداری منطقه ۱۲ در توضیح این طرح میگوید: «در کنار اجرای طرحهای مستمر و مداوم جمعآوری معتادان متجاهر در محله هرندی، حضور نماینده دفتر رهبری در هرندی و نگاه ویژه مدیریت کشور و کلانشهر تهران به این محله، طرح لکههای رنگی در محله هرندی اواخر سال ۹۸ در قالب ۱۲ هزارمترمربع کلید خورد. »
«علیرضا افتخاری» از تلاش شهرداری منطقه ۱۲ برای تغییر چهره محله هرندی و ایجاد شادابی و نشاط بین اهالی این نقطه از پایتخت برایمان میگوید: «اجرای طرح لکههای رنگی را از زمستان سال گذشته با رنگآمیزی جدارههای بدون نما در انبار گندم، خیابان افتخاریان، عرب دفتر و کوچههای شمال شرق و شمال غرب محله شروع کردیم. البته به خاطر عرض کم معابر مجبور شدیم تا از رنگ کرم روشن استفاده کنیم و این نقاط را از رنگ اشباع نکنیم. »
دیوارههای این محدوده که رنگ میشود، لبخند بر لب اهالی مینشیند و استقبال از این طرح باعث میشود تا این بار شهرداری منطقه ۱۲ کار رنگآمیزی دیوارههای بدون نما را در خیابانهای عریضتر دنبال کند، این بار در خیابان امید.
رئیس اداره زیباسازی شهرداری منطقه ۱۲ با اشاره به راسته دیوارهای رنگی ایجادشده در خیابان امید میگوید: «عرض زیاد معبری که در خیابان امید وجود داشت در کنار شرایط ویژه این معبر اعم از تردد بالای جمعیت محلی در آن، تجمع معتادان در این نقطه و همسایگی آن با پلازای شهری بوستان زندگی موجب شد تا شهرداری طرح ویژهای را در قالب رنگآمیزی جدارههای شهری بینما در آن انجام دهد تا هم زندگی به محله برگردد و هم رنگها حال و هوای محله را تغییر دهد. »
با رنگآمیزی دیواره خانههای قدیمی و کوچک راسته خیابان امید رنگینکمانی زیبا در محله هرندی ایجاد شده است. دیگر از آن دیوارهای سوخته و سیاه خبری نیست و کودکان محله میتوانند در سایه این رنگهای شاد و زیبا و در دنیایی رنگین دنبال کودکانههای خود بدوند. همه اینها اهدافی بوده که به گفته افتخاری، شهرداری منطقه ۱۲ در رنگآمیزی دیوارهها دنبال کرده است. او ادامه میدهد: «با این دیوارههای رنگی دیگر بزه زیر رنگ خاکستری محله پنهان نمیماند و عوامل انتظامی میتوانند در روشنی رنگها به راحتی بزهکاران تجمعکننده را شناسایی کنند. »
خیلیها میپرسند چرا شهرداری به جای نقاشی دیواری، رنگی ساده به دیوارهای محله زده است؟ سؤالی که رئیس اداره زیباسازی شهرداری منطقه ۱۲ اینطور به آن پاسخ میدهد: «در درجه اول هزینه بالای نقاشی دیواری با رنگآمیزی جدارهها قابل قیاس نیست. ثانیاً مرمت دیوارهای رنگی درصورت تخریب توسط آتش بسیار آسانتر و ارزانتر از ترمیم نقاشیهای دیواری است و میتوانیم با یک لکهگیری ساده دوباره دیوار را به وضعیت قبل برگردانیم. »
درست است رنگآمیزی دیوارههای بینما در ظاهرکاری ساده و آسان است، اما برای اجرای این طرح کارشناسان زیادی در حوزه مدیریت شهری گرد هم جمع شده و با هم در خصوص نوع رنگها با تکیه بر روانشناسی رنگ و شیوه انجام کار به تبادل نظر پرداختهاند. افتخاری در اینباره میگوید: «در اجرای این پروژه از هماندیشی کارشناسان رنگ سازمان زیباسازی، معاونت امور مناطق شهرداری تهران و امور مناطق سازمان زیباسازی شهر تهران بهرهبردیم تا بتوانیم در قالب یک کار کارشناسیشده و علمی مساحتی حدود ۱۵۰۰مترمربع را با انتخاب رنگهای متناسب با حال و هوای محله رنگآمیزی کنیم. »
او با بیان اینکه در آینده نزدیک این طرح در دل محله اجرا خواهد شد، اظهار میدارد: «وقتی به قلب محله میرویم باید از میزان تندی رنگ کم کنیم، چراکه به دنبال ایجاد آرامش در محله هستیم بنابراین دیگر از تکرنگهای تند استفاده نخواهیم کرد. »
نظر شما